Sunday, December 2, 2012

Wednesday, July 25, 2012

Kantoi Puasa


Apa lagi ye alasan kreatif kalau ditangkap tak puasa?

Sunday, July 22, 2012

Bola vs Sahur


Alhamdulillah setakat 2 hari puasa ni takde lagi masalah nak bangun sahur. Walaupun 'bujang' sementara tunggu orang rumah habis pantang :)

Tuesday, July 17, 2012

Kiriman Berbisik


 "Buah apa yang kena bisik sebelum makan?" Kat atas ni la jawapannya! 

Setiap kali menjelang bulan Ramadhan iklan kurma Yusuf Taiyob memang akan selalu berkumandang. Selamat berpuasa!

Saturday, July 14, 2012

Aku Sudah Jadi Ayah!

Alhamdulillah semuanya selamat, terima kasih kat staf-staf hospital yang sangat tekun di dalam proses kelahiran!

Thursday, July 5, 2012

Anak Kucing Mengamuk


Tak tahu apa seterunya dengan suratkhabar tu.. Terpaksa bukak internet untuk sambung baca berita.. -_-

Monday, July 2, 2012

Kesan Selepas Euro 2012


Tahniah Sepanyol kerana berjaya meng-ayam-kan Itali sedemikian rupa. Se-ayam-ayam Itali, ayam lagi Belanda. Sebab tu orang panggil Ayam Belanda, kluk! kluk!kluk! (bunyi ayam belanda).

Friday, June 29, 2012

Peanut Butter dan Balotelli


Aku baru perasan bila lukis budak tu ada iras Ayeem Ayam. Tak tahu ada pertalian darah ke tidak.

Wednesday, June 27, 2012

Aduan Facebook


Percaya lah, lebih banyak salah faham akan berlaku jika membuat aduan kepada wall Facebook!

Tuesday, June 19, 2012

Monday, June 18, 2012

Kartunkan diri anda!


    
   Salam semua, aku nak bagi berita baik. Aku dah sedia menerima tempahan melukis kartun mengikut muka korang.Harganya seperti berikut:-

 RM15 untuk SATU karekter bewarna.
RM10 untuk SATU karekter hitam putih.
RM3 untuk item tambahan seperti motor, beskal, batu belah batu bertangkup dan sebagainya.


        Kalau korang berminat bolehlah mengemailkan gambar anda yang jelas lagi terang kepada farhan6961@gmail.com. Nombor akaun akan diberikan nanti. Tempoh untuk aku siapkan 2 hingga 5 hari bergantung kepada level kesibukan. 

Okay itu sahaja pengumunan khidmat masyakarat ini yang tidak taja oleh sesiapa. Terima kasih!!


Penjual ubat kurus.



Sunday, June 17, 2012

Wednesday, June 13, 2012

Hasbullah 'Tersasul' Awang


Mungkin dah sampai masa untuk di adakan satu rancangan realiti mencari Pengulas Sukan? Asyik-asyik Mentor, bosan lah.

Saturday, June 9, 2012

Tuesday, May 22, 2012

Ramalan Facebook


"Eleh biarlah, suka-suka je pun. Kalau tak suka remove friend je lah!". Mesti ada yang kata macam ni kah3!

Thursday, May 17, 2012

FAM Apa Pun Tak Boleh!


Lepas ni mungkin TSAM akan di larang menyebut perkataan "BOLA"

Monday, May 14, 2012

Glory Hunter


Maka selepas ini berduyun-duyunlah umat manusia melompat parti ke pasukan Manchester City, team yang kalau korang sokong empat tahun lepas, member akan tanya,
 "Kau buang tebiat nak mampus ke??"

Tuesday, April 24, 2012

Semua Ada Hikmahnya


Setiap apa yang berlaku mesti ada yang tersirat dan tersembunyi. Pandai-pandailah mengambil yang positif..

(P/S :- Tahniah kepada yang mendapat doodle free tu. Boleh tengok dekat facebook page blog ini. Email la gambar yang mana tak bagi lagi tu! )

Friday, April 13, 2012

Solat Berlakon



Ni mesti ada di kalangan korang buat macam ni kecik-kecik dulu kan?

Thursday, April 12, 2012

Mat Haron vs Zek Zeidi


Aku tak kisah siapa yang menang. Sebab movie diorang pun aku copy member download je!

Monday, April 9, 2012

Kambing Hitam


Peribahasa hari ini, Kambing Hitam bermaksud orang yang dipersalahkan. Contoh ayat, Pak Manaf menjadi KAMBING HITAM di atas kerugian pelaburan skim cepat kaya di Kampung Kuda Terencat.


Sekian tamat pembelajaran KBKK tahap ke-lapan.

Monday, April 2, 2012

Lelaki VS Perempuan - Kaedah Membeli

Orang lelaki memang tak boleh lawan perempuan kalau bab-bab shopping. Tukang bawak troli je lah...

Monday, March 19, 2012

Seluar Londeh

Baru-baru ni member seFacebook si Aneng Hitchies berasa terganggu dengan lurah-lurah punggung lelaki yang suka memakai seluar londeh...


Ketahuilah kami orang lelaki juga berasa 'terganggu' dengan wanita yang suka melondeh-londehkan baju dan seluar mereka..


P/S :- Aneng tu power melukis!

Thursday, March 15, 2012

Mulut Itik

 
Macam-macam orang perempuan ni kan?


Monday, March 12, 2012

Mythbuster - TV Panas

Semasa kecil, mak ada satu trick kalau kitorang tengok tv lama sangat...


Sehingga masuk sekolah menengah baru aku tahu ini semua mitos semata-mata!

Monday, March 5, 2012

Abang Andre Yang Buas

Besar betul jumlah pampasan AVB ni! Chelsea tukar pengurus macam tukar pampers..

Sunday, March 4, 2012

Beg Wanita Umpama Peti Harta Karun.


Maaf kekurangan update kebelakangan ini, agak sibuk -_-||

Thursday, February 9, 2012

Lelaki VS Perempuan


Bagi aku, Facebook tak sesuai untuk ditulis sesuatu yang terlalu peribadi. Tapi biasalah "Sukatilah aku punya Facebook apa kau sebok!"

Monday, February 6, 2012

Nak Jadi Macam Superman

Zaman budak-budak sungguh murni cita-cita...

Friday, February 3, 2012

Thursday, February 2, 2012

Bosan


Lama betul tak ber-update! Sibuk + malas sebenarnya...

Tuesday, January 3, 2012

Kembali ke sekolah #02 - Tandas Oh Tandas


Cikgu aku sendiri kata tandas yang paling bersih dalam dunia adalah kat rumah sendiri..

Monday, January 2, 2012

Kembali ke sekolah #01 - Salah Kelas

Orang kata, hari pertama bersekolah akan di ingati sampai bila-bila. Hari pertama sekolah aku tidak diteman oleh mak dan abah (macam orang lain), kira macam berdikarilah ni.

Mak pesan "Ingat, kelas yang nombor tiga. Jangan salah masuk kelas pulak".


Tapi mak tak bagitahu setiap kelas mempunyai dua pintu!

Sunday, January 1, 2012

Selamat Datang 2012


Apa yang aku suka ingat pada 2011 :- 1) Menjadi seorang suami.
                                                               2) Mendapat seorang isteri.
                                                               3) Mendapat Lenovo K1.
           
Apa yang aku tak suka pada 2011 :-  1) Kelabu hilang. Time aku kahwin pulak tu.
                                                              2) Anak kelabu mati, kena virus.
                                                             3) Bik Mama.

Apa yang aku expect untuk 2012 :-    1) Menjadi seorang ayah (insya Allah)
                                                             2) Rezeki bertambah.
                                                             3) Geboh beranak lagi.
                                                         
                                                       
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...