Monday, March 12, 2012

Mythbuster - TV Panas

Semasa kecil, mak ada satu trick kalau kitorang tengok tv lama sangat...


Sehingga masuk sekolah menengah baru aku tahu ini semua mitos semata-mata!

36 comments:

  1. Tapi tv CRT memang cepat panas. TV saya dh byk kali meletup (sebab main video game Micro Genius)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hebat betul kau kecik2 dah ada video games.

      Delete
  2. loning tok kiro doh panas ko gapo? pakai LED tok sero mano.

    ReplyDelete
  3. ahahaha..ibu pernah ckp cmtu..nt meletup..sbr je la..

    ReplyDelete
  4. hahaha..ini sangat betul bro. Aku pun selalu terkena masa kecik dulu.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. ni pun mesti pernah terkena, sebab tu gelak.

      Delete
  6. betul betul. lagi satu monitor komputer, oernah sekali ayah cakap suruh tutup sebab panas, kami endahkan, lepastu meletup. bau hangit T_T

    ReplyDelete
  7. hahaha..terbaekkkk

    ReplyDelete
  8. aku pernah kena..frust menonggeng..hahaha

    ReplyDelete
  9. tengok dragonball lah. apa barang suria baja hitam
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dragonball masuk sekolah menengah baru ada.

      Delete
  10. Hahaha..satu lagi bapak aku kata tak boleh bukak radio dengan tv serentak nanti dua2 meletup. ayat yg sama aku akan gunakan untuk anak aku nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha nanti aku nak bagitahu anak kau yang bapaknya menipu!

      Delete
  11. kena trolled dengan mak bapak. nice... hahaha. ;P

    *dorang macam baca skrip. sama je ayat semua mak bapak..

    ReplyDelete
  12. ehh.. samalah.. masa aku kecik pun pernah terkena.. XD

    ReplyDelete
  13. ooo yeke baru aku tau... arghh aku dah tertipu selama ni

    ReplyDelete
  14. nasib ko tak simbah air kat tv tu nak tgk satria baja hitam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu simbah air agak2 idup lagi tak sampai ari ni...

      Delete
  15. Hahaha, betul2.. suria baja hitam time sekolah rendah..

    ReplyDelete
  16. hahaha..mak aku pun selalu jugak cakap mcm tu masa aku kecik2..smpai ati mak aku..padahal die taknak bagi anak2 membazir masa ngadap tv doplohpat jam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira oke la tu, kalau tak mungkin ko x jadi pegawai IT macam sekarang hehe.

      Delete
  17. gone through this one too!!!
    pernah ditipu sedemikian dan menipu dengan cara yang sama... ayat yang sama... ^^,

    ReplyDelete
  18. agaknya mak bapak kat satu malaysia ni dah pakat2 nak guna ayat cenggini kan. mak abah aku pon sama. adoi. :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...