Thursday, April 21, 2011

Cara Menghalau Jurujual






  






Aku teringat di zaman kanak-kanak dulu ada satu team salesman datang ke kawasan perumahan aku. Oleh kerana mak bapak aku kerja time tu, brader tu pesan la  "Nanti kalau mak balik bagitahu dia ada orang nak bagi hadiah percuma".

Yelah masa tu umur tujuh atau lapan tak silap, mana la tahu tipu helah salesman ni (walaupun sekarang pun sering tertipu). Lepas mak aku balik kerja, aku pergi dekat abang salesman tu, dia tengah lepak bawah pokok rumah jiran, tunggu team dia kot.

Si brader ni datang la rumah, presentation depan mak aku. Tapi aku perasan muka mak macam tak best je, muka ketat lebih kurang. Lepas brader salesman ni balik. teruk aku kena leter dengan mak pot pet pot pet. Yela dah penat balik kerja datang pulak si salesmen jual ape ntah. 
Itu la kisah lama time dulu-dulu. Kisah dalam komik atas pun berdasarkan cerita sebenar. Cuma hati-hati nanti kena dakwa cubaan merogol!


16 comments:

  1. ahaha..cabut terus..dah kalau salesman tu laki ape la pakcik tu nak buat eh?

    ReplyDelete
  2. kelako mmg kelako..tp kena berjaga2, beringat2...waaa...daku jurual kah???


    jOm ziarah tentangboolan.blogspot dan tinggal komen <-- paksa ni!

    ReplyDelete
  3. errr salesgirl tu panggil polis kata kena sexual harassment sia2 je.. hahaha

    ReplyDelete
  4. haha.. memang lawak
    lari terus

    ReplyDelete
  5. Nick :- suke sangat..

    ♥CIK SHA♥ :- maybe akan asah parang depan dia.

    mOon jOhari :- kamu jurujual kah? jangan datang ke rumah ku!

    topo :- pakcik tu lawan cakap ingatkan bini saya!

    esempoi :- lari kena lariii

    ReplyDelete
  6. Aloh.. satu tips yg baik nih...biso2.
    blh gunopakai caro nih.
    Nenek Termuda Di Dunia

    ReplyDelete
  7. Teringat masa zaman saya kecil dahulu.. Bila "salesman" datang rumah mereka dihidangakn air. Memang dilayan macam tetamu :)

    Sekarang keadaanya sudah jauh berubah..

    ReplyDelete
  8. kalau aku mmg buat benda yg sama haha

    ReplyDelete
  9. Terima kasih kerana memberi idea ini.. akan aku praktikkan cara bukak baju di atas. kalau salesman tu laki agak payah la..buatnya salesman tu pun gay, mau free2 je kena tahan ponggong macam saifool

    ReplyDelete
  10. feyus :- guno la Yus, demo semat etep.

    Anif® :- Hidang air? serius ni?

    Ayeem Jemain :- Pompuan tengok balung ko awal2 lagi dah lari.

    The Sharkox :- Aku rasa kalo ko bukak baju pompuan tu kompom takkan tolak punya. Lelaki lagi la xkan tolak haha.

    ReplyDelete
  11. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Jom Terjah entry terbaru ??
    Honda ex5 dan Honda wave

    eeeemmm baru ajer diorang datang nak jual alarm scurity safety kat kereta aku.... dia kata kereta aku tak selamat...dia kata boleh bukak kereta aku tak sampai 5 minit.. aku punya lah marah rasanya.... lepas tu aku sekolah kan dia cukup -cukup sampai dia orang tak leh cakap ... ingat aku ni apa agaknya.... marah beb.. marah tak hilang ni..

    ReplyDelete
  12. hahaha!gilo!!tapi mmg nyampah ngn salesman ni,,owg ckp tana,tana la,,sian gak dia pnat xplain t~

    ReplyDelete
  13. Afzainizam :- Haha salesman tu salah orang tu. Dia tak tau dia nak jual kat tokey kedai. Tapi aku dulu tersilap makan pujuk raju terpaksa bayar 2 tahun alarm cikai tu..

    e~car182 :- tu la, sebab tu kena blah awal2. kesian pulak berbuih mulut dia terangkan, macam dah kena sawan babi dah.

    ReplyDelete
  14. time sy kecik dlu, ada salesgirl dtg rumah. ayah sy kata takdak duit. dia tetap tak nak blah. paksa beli. ayah sy cakap, dia suka raba... terus blah. hahahaha...

    ReplyDelete
  15. haha hambek ko.. nasib baik sempat larikkk

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...