Wednesday, February 10, 2010

SERANGAN YANG TIDAK BERHATI PERUT




Kepada pengguna ICT di luar sana. Sentiasalah update antivirus anda, scan pendrive sebelum buka. Ini dapat mengelakkan virus komputer seperti trojan, worm, atau kura-kura daripada menetas di dalam PC anda.

Lagi satu sentiasa backup data-data penting. Kesian kat opismate aku habis hilang hasil kerja beliau..

12 comments:

  1. sy pkai yg anti virus free je... =p

    ReplyDelete
  2. benda paling famous berlaku kat budak2 U bila time nak siapkan tesis..

    ReplyDelete
  3. Tapi kadang-kadang pakai antivirus pun x membantu.
    Ada once I main game Monopoly kot . . dari pendrive kawan, tros laptop I hang. Mati.
    Terpaksa antar g format. Melayang 40 ringgit.
    Satu data pun tak dapat diselamatkan. Haih~

    ReplyDelete
  4. fuh..aku selama idup kenal pc tak penah lagi kena virus sampai terpaksa format ke apa

    ReplyDelete
  5. anti virus datang menyelamat!

    ReplyDelete
  6. main monopoly pun kena virus? ni mesti kes kalah game ni. aku pun tak pernah kena sampai kena pomat. Aku tukang pomat pc orang lain je.

    ReplyDelete
  7. apa yang penting??? Buat BACKUP....hehe

    apa yang penting??? Buat SCAN VIRUS selalu..
    (ikut cakap wonderpet)

    ReplyDelete
  8. wonderpet? daun saderi yang diimport takde ke.

    ReplyDelete
  9. antivirus KIS bes...=)
    setakat ni komputer masih selamat.
    sihat dan cergas seperti tuannya..

    ReplyDelete
  10. skang ni aku pakai avira je, tak berapa mantap la. KIS jugak best!!

    ReplyDelete
  11. pakai ubuntu...lagi senang...x d virus..XD

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...