Tuesday, November 30, 2010

Beringatlah Wahai Pendownload Tegar!





Jika parlimen meluluskan cadangan RIM tentang Akta Liabiliti ISP (baca sini) maka kaki-kaki download kena la berhati-hati. Jangan sampai macam minah ni kena denda sampai $1.9 juta liun USD!!

Macam Obe taip, kita mampu beli gadjet ribu riban tapi kedekut nak kuar duit beli apps yang murah-murah! (aku pun sama).

11 comments:

  1. hmmm.. ISP provider yang kena berhati hati sebab liability atas dieorang. end user habis kuat pun kena terminate service by ISP provider. itu berdasarkan apa yg aku faham daripada apa yg tulis dalam paper. :)

    good sharing bro.

    ReplyDelete
  2. Haha.. Mau semua orang kena tangkap ni!

    ReplyDelete
  3. hahahah yg last sekali tu lawak hahah

    ReplyDelete
  4. Fyzal :- yep kira masih nasib baik la setakat terminate oleh ISP je.

    Sylarius :- piracy adalah lanun, ek?

    Anif® :- yela, dah sebati kan?

    Fina Fento :- maksudnya ada la wat gak kan?

    MiYOKO TACHIBANA :-ecece yela tu..

    rossoneri :- hihi kena selit gak sikit2.

    ReplyDelete
  5. uish...sy pun rajin gak download...terutama lagu2 baru..huhuhu...takut....

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    CUTI SEKOLAH DULU DAN SEKARANG

    ReplyDelete
  6. erk,,


    kalau macam tu, download 1gb = penjara 1 tahun.

    sampai mati pun tak keluar penjara lagi ni

    ReplyDelete
  7. nabilah_2908 :- mesti ada lagi justin bibir sekali tu.

    NK :- harap2 penjara ada intenet, boleh download dalam tu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...