Thursday, August 25, 2011

Selamat Hari Raya

Awal sangat kot aku ucap selamat hari raya, tapi aku akan beroffline selama dua minggu bermula esok. Barang-barang belum packing lagi untuk balik kampung nih.

Lagi satu, selepas dua minggu ni InsyaAllah aku akan kembali sebagai seorang suami. Maknanya? Aku akan berkahwin la wei!

Sebelum tu aku ingin memohon ampun serta maaf jika ada sesiapa terasa, terkecik, terluka hati dengan kandungan blog tak berapa nak hidup ni.

Hati-hati di jalan raya, ingatlah lemang dan ketupat yang tersayang.

(Haha terlebih border pulak, cis!)

Monday, August 22, 2011

Thursday, August 18, 2011

Kisah 5P2 - Sapu Papan Hitam

Setiap kali lepas cikgu habis mengajar, automatik papan hitam (hitam ke hijau?) akan dibersihkan. Tak payah suruh memang automatik punggung ni akan bangun bersihkan papan hijau, sebab takde cikgu yang suka masuk kelas tengok papan hitam tak clear lagi betul tak.

 Cikgu atas ni sangat garang. Nanti aku cerita lain masa.

Dan tugas sapu papan hitam tu memang terus jatuh kat tiga orang hero dalam kelas ni (termasuk aku).. Cara sapu papan hitam ni kena betul teknik dia. Macam aku buat kat bawah ni.

Perasan tak cara aku sapu tu, dari atas ke bawah. Kemudian giliran kawan aku pulak..



Cara dia kiri ke kanan. Bagi aku cara ni tak sesuai kerana....



Punggung kau akan turut menggedik kiri kanan. Dan 29 orang perempuan sedang tengok punggung kau menggedik macam tu!

Wednesday, August 17, 2011

Kisah 5P2

Dulu aku pernah cerita kes aku gugup dengan perempuan. Lepas tingkatan tiga, aku sambung ke tingkatan empat di sebuah sekolah (rahsia). Oleh kerana aku ni anak yang patuh, aku ikut je cakap mak aku untuk masuk kos perakaunan, walaupun time tu aku memang tidak minat sangat pun.

Aku tidak tahu bahawa kos perakaunan banyak didominasi oleh perempuan. Jadi macam ni lah komposisi kelas aku..

 Dikelilingi oleh 29 perempuan.

Jadi nak tak nak aku teruskan jugak life kat situ. Namun ada jugak yang best kelas ramai perempuan ni, kelas aku memang selalu bersih dan ceria! Untuk pertandingan kelas terbersih memang nama kelas aku selalu naik untuk terima piala pusingan, di mana kebanyakan masa piala tu dihabiskan di dalam kelas aku je. Lagi best bila kelas aku dapat tajaan lawatan ke Melaka sebab dapat kelas terbersih paling banyak..





Part yang tak best pulak.. bila geng-geng mekanikal lalu tepi kelas.


BERSAMBUNG..


Wednesday, August 10, 2011

Maikel Balak Makan Angin

















Makan angin tidak membatalkan puasa ya.

Monday, August 8, 2011

Berbuka Puasa yang Sadis.


Perghh menitik air liur... gambar aku curi tanpa kebenaran kat SINI




Malangnya terbeli siput basi! Pat belas kali aku ke jamban.

Thursday, August 4, 2011

Repost - Selamat Berpuasa.



Gambar ni dah lama, taun lepas lagi. Tiba-tiba terjumpa balik hari ni. Gambar ni pernah dicilok orang, siap tukar nama lagi. Apa-apa pun teruskan berpuasa penuh ye..

Wednesday, August 3, 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...